Buss Failure

Adept SmartController CX, assistance, configuration, etc

Buss Failure

Postby Tom_Miller » Thu May 29, 2014 4:54 am

Hi

I have a cx controller with sf light red and the bottom 3 green led in the on off on state which says is a buss failure. Anyone know how to troubleshoot or recover from this?

Thanks
Tom Miller
Tom_Miller
 
Posts: 3
Joined: Mon Apr 14, 2014 6:49 am

Re: Buss Failure

Postby Guenter Grass » Mon Jun 01, 2015 12:19 am

Hi Tom,

do you have a "spare" compact flash or one from another robot cell that you could borrow for a few minutes? If yes please insert that spare compact flash in the "broken" controller and see if it boots. If yes there is an issue with the compact flash. I would order another compact flash from Adept in that case. You could try to write the V+ OS to the "broken" compact flash again but if a compact flash is broken once the chance that it happens again are high.

To update your compact flash with a new V+ OS please follow these instructions
vplus_upgrade.pdf
(90.35 KiB) Downloaded 861 times
. Use Adept Windows to upgrade. Since you can't boot with your old V+ OS you have to try to save your robot specs and controller specs after booting up with the new V+ OS.

If booting with a spare compact flash doesn't solve the problem the controller is broken. You can send it to Adept for repair.

Regards
Günter
Guenter Grass
 
Posts: 189
Joined: Thu Oct 16, 2008 4:34 am


Return to SmartController CX Robot Control

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests